Denna sommarsäsong börjar bra. Som alla vet så har vi just nu vår, vädermässigt, mest fantastiska maj någonsin. Och jag har också tidiga uthyrningar av folkbåtar. Föregående vecka så hyrdes Pierina ut, rekordtidigt, till ett Holländskt par. På lördag går hon till nästa hyresgästpar. Från Canada dessutom! Rätt så exotiskt, alltså. Våra mest långväga gäster hittills kom hit 2016 fårn Australien, men detta smäller nästan lika högt.

Tag gärna en titt på holländarnas trevliga foton från förra veckans seglats!

Pierina i solnedgång.

Vi renoverar samtliga båtar i flottan i år, och Pierina var först ut. Alltså var hon rekordtidigt redo för uthyrning, och dessutom med ett helt nytt dukat tak. Duken består av ett gammalt folkbåtssegel från 1940-talet. Dränkt med linolja, grundat med linoljefärg, och toppat med blank alkydfärg.

Pierina i ett hav av tång.

Vanligtvis lägger vi nya tak med glasfiberväv och epoxi. Men det måste tillstås, att klassiska duktak är oändligt mycket lättare, billigare och snabbare att lägga. Alltså förser vi två av de tre båtar vi i år byter tak på, med just duktak.

Pierina i ytterligare en bedårande solnedgång.

Evelina står näst på tur. Hon skall dock få en dyrare duk på sitt tak. Nämligen en tjockare smärting från Råseglarhuset i Stockholm.

Återkommer med resultat!


2 comments

  • Lars Gleby

    Hej, hej,
    Jag är i stort behov av ny duk på taket. Om du har lust får du gärna lägga ut litet bilder och tips om läggandet, så gubben som vårdar mig har en chans att göra rätt från början.
    Mvh,
    F-819 Papillon

Comments are closed.