Blivande familjemedlemmen Sally under dansk flagg.

Den gode Okmark skall sluta här på varvet, och tyvärr har han prickat in en influensa under sista månaden. Detta innebär att det helt plötsligt har blivit extremt tight med tid för att duka om/renovera alla folkbåtarna tills de alla skall vara uthyrda i slutet av denna månad. Och så skall man ju hinna med att göra årets Saxemara Classic Boat Show också, den 27-29 juli. Och en jävla massa annat!

I Åhus hamn, på Äspet, med nytt och fint sittbrunnskapell.

Emellertid dök det upp ett bra erbjudande på en riktigt fin dansk folkbåt som ligger i Åhus. Hon är så pass fin i skicket att hon kan hyras ut omgående, och därmed vinner jag några veckors extra tid till att göra klart Evelina och Elinore. Alltså: flottan av folkbåtar utökas inom mycket kort till fem flytetyg! Hon är byggd på 1960-talet i Danmark av Murer Poul Wilkens, Silkeborg. Förre ägaren har dock låtit henne mätas in i Sverige och har från och med inmätningen det höga numret S-1397.

Öresundssegling.

Här är data på Danska Folkebåds Databasen:

http://base.folkebaadsdatabasen.dk/index.php?baad=496&tab=Baad

Från 2017-07-11 är hon inmätt som svensk. Jag är svag för att återta originalnamn på båtar, men jag får nog tänka över just "Sonja IV" lite extra. "Savage Rose II" från 1991 känns lite ballare.

Här är länken till vad förre ägaren skriver om henne, inkl fler bilder:

http://www.peteriahus.se/om-mig/folkbaten-sally/

Åhus, Helge å.

Vindarna ser gynnsamma ut i helgen, så damen hämtas hem på lördag. Inplanerat är också ett stopp på Hanö, så det åtminstone känns som om man hade lite semester.