Ibland har man gott om tid. Och ibland är det förbannat bråttom. Denna sommar gäller sistnämnda. Under den gångna dagen så har jag hunnit med en hel del, och när arbetsdagen för de flesta var slut så primade vi oss med en bajer och ett stopp rökpipa och satte igång med att duka taket på Evelina, F-1329 från 1978.

Kring lunchtid åkte jag till Hamel Sails i Karlshamn och fick två våder kanvas ihopsydda till erforderlig bredd av den duktiga Linda Mattisson. Efter diverse andra jobb, såsom reparation av tvenne master, så satte vi igång med att hyvla av taket och dess nylagda kanter på lilla Evelina och med att kitta diverse dåligheter på detsamma. Den gode Kjell och undertecknad sträckte sedan ut duken och fäste den med kobbertacks och rostfria klammer. Efter ca trenne timmar så var skitet lagt, sträckt och erforderligt fäst. Klockan var då omkring halv elva, och att då börja olja och måla... nej. Bättre att då sätta sig på M/S Dynings akterrufftak och avnjuta sommarkvällens stillhet. Men! Duken är lagd. Olja och färg kommer på i morgon.


Tvenne folkbåtar bredvid varandra. Evelina med ny duk, och Elinore väntandes på sitt epoxitak. Oh, vad det går snabbt att duka en båtjävels tak jämfört med att plasta det med epoxi och glasfiberväv.